dimarts, 29 de maig del 2012

CODIS QR: 12 IDEES PER A FER DEL MÒBIL UNA EINA DIDÀCTICA

En el bloc del CEDEC hi podem trobar una interessant presentació que, a més de fer-nos una detallada explicació de què són els codis QR, quin contingut digital hi podem incloure, o com crear-los, ens dóna i exemplifica distintes idees d'utilització dels codis QR a l'aula. Tot i ser un article publicat l'any 2003, algunes de les diferents propostes didàctiques que esmenta són o poden ser encara innovadores en l'actualitat. Així mateix, són molt originals i ens poden conduir a extreure'n de pròpies.


Llegiu el següent codi QR per tal de visualitzar un exemple d'utilització a l'escola.



Pereira, M.A. (2003). Códigos Qr: 12 ideas para hacer del móvil una herramienta didáctica. CEDEC. recuperat 29 maig 2012, des de http://cedec.ite.educacion.es/index.php/es/kubyx/2012/05/03/65-codigos-qr-12-ideas-para-hacer-del-movil-una-herramienta-didactica

2 comentaris:

  1. M'ha agradat molt aquesta presentació i segur que algunes d'aquestes idees les podem portar a la pràctica a l'escola i així introduir una nova manera de treballar pels alumnes.
    Us deixo una experiència del centre Verge de la Cinta, de Tortosa que amb els codis QR classifiquen i recuperen de manera eficaç tot el material audiovisual que elaboren en el seu taller de jardineria. L'ús d'aquesta tecnologia permet un accés fàcil i ràpid a tot el material audiovisual elaborat.
    Link: http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=62281

    ResponElimina
  2. Integrar els mòbils a l'aula és una bona iniciativa ja que fins fa res, aquests eren sinònim de distracció i quedaven prohibits per el centre educatiu.

    ResponElimina